Gresie sau granit? In acest articol veti gasi argumentele pro si contra pentru alegerea pietrelor intr-o gradina.


Daca cheltuiti o suma de bani considerabila pe aranjamentul cu piatra din gradina, atunci ar trebui sa fie ceva care va dura ani de zile. Astazi vom lua in considerare optiunile pentru piatra.

Cele mai economice dintre pietrele naturale sunt placile de gresie. Aceastea vin in diferite culori, cele mai populare fiind crem si gri, precum si finisaje de suprafata diferite, taiate si texturate. Gresia are o buna rezistenta la alunecare, chiar si atunci cand o placuta este taiata neteda sau atunci cand este uda. Acesta este si unul dintre motive pentru care gresia este cele mai frecvent utilizate pentru amenajarea gradinilor. Exista o gama larga de dimensiuni ale placilor, astfel incat acest pavaj poate fi pus aleatoriu, mai traditional sau cu placute de dimensiuni diferite pentru aranjamente modern. Placile gri sunt mai bune din punct de vedere estetic si necesita mai putina intretinere. Placile crem arata si ele bine, dar atunci cand stralucesc de curatenie atrag si mai mult atentia.iar asta inseamna ingrijirea lor zilnica.

Cele ma scumpe pietre naturale - granit, calcar si bazalt - sunt adesea alunecoase atunci cand sunt umede si trebuie sa aiba o suprafata texturata aplicata inainte de a fi asezate. Acesta pot avea un finisaj cu nisip: ambele creeaza zgarieturi in suprafata placilor pentru a asigura prinderea, dar acest proces nu lasa placile cu o suprafata mata care poate parea adesea putin lipsita de viata. Pot arata la fel de bine atunci cand sunt combinate cu alte placi de nuanta stralucitoare.

Toate materialele, chiar si cele create de om, se vor decolora si vor deveni vechi in timp, ceea ce, in majoritatea cazurilor, ajuta la stabilirea schemei de nuante in gradina. O idee buna este sa discutati cu furnizorul de la care cumparati piatra pentru a va sfatui cu privire la un produs de curatare, deoarece pietrele naturale tind sa reactioneze in mod diferit la diferiti agenti de curatare.

Indiferent de ce alegeti, noi va asteptam pe: www.pardoseli-magazin.ro cu tot ce aveti nevoie, pentru casa si gradina.