Proiectele de amenajare a baii pot fi o provocare, dar amenajarea unei bai mici este ceva si mai special. In cazul in care baia dumneavoastra este pe un spatiu mic, aveți nevoie de niște idei pentru a face sa arate bine si sa indeplineasca toate functiile de utilizare.

 1. Adaugati oglinda pe un intreg perete, aceasta dubleaza imaginea si va crea senzatia de spatiu mai mare. Puteti sa folositi acest truc mai ales daca aveti o baie ingusta. Oglinda este la fel de buna pentru a reflecta lumina, astfel, cu ajutorul corpurilor de iluminat puteti obtine si mai multa lumina sau daca aveti fereastra mare, de la lumina naturala.

Daca oglinda nu vi se potriveste ca si accesoriu, puteti folosi la fel de bine si mozaic din sticla in nuanate metalice, acesta va avea acelasi rezultat.

2. Toaleta mutata pe perete. Astfel veti putea economisi din spatiu. Daca acest lucru, nu este posibil, puteti lua in calcul adaugarea unor rafturi deasupra rezervorului, astfel aveti mai mult spatiu de depozitare.

3. Scoateti cada. Daca aveti aceasta posibilitate, o cabina de dus va fi mult mai practica si va ocupa de doua ori mai putin spatiu decat o cada. Daca totusi nu aveti cum sa scoateti cada, folositi una cat mai joasa, pentru a crea iluzia optica de spatiu mai mare.

4. Fara perdele de dus. Da, ati auzit bine. Dupa ce ca se prind de tine, sunt greu de curatat taie spatiul intr-un model neplacut. Asadar, solutia este un panou din sticla. Se intretin usor, sunt perfecte pentru baile mici, permit sa intre mai multa lumina si deschid spatiu intr-o baie.

5. Dusuri continue. Ne referem la acele modele de dus fara cadru, astfel gresia poate sa continue pana la dus. Noi va oderim o gama larga de astfel de gresie, modele si culori diferite. Un alt plus, este ca acest tip de dus este si mai usor de curatat.

6. Chiuvete mici. Pe langa faptul ca trebuie sa fie mici, trebuie sa fie si subtiri. Astfel, veti castiga iar din spatiu.

7. Ganditi vertical si adaugati dulapioare suspendate pe pereti. Atat timp cat pe partea e jos nu mai exista spatiu, trebuie sa profitati de pereti si sa adaugati cateva spatii de depozitare.

8. Usa glisanta. Dupa cada, de care am spus ca ocupa mult spatiu, usa este un alt element care ocupa mult spatiu, asa ca puteti opta pentru o usa glisanta, opaca. Daca totusi nu aveti posibilitatea sa faceti acest lucru, nu uitati ca pe partea interioara a usii puteti sa agatati prosoape sau alte accesorii de care aveti nevoie, astfel veti mai catiga din spatiul de depozitare.

9. Combinati pardoseala inchisa la culoare cu peretii deschisi la culoare.Peretii inchisi la culoarea fac ca spatiu sa fie mai mic. Peretii deschisi la culoare reflecta mai multa lumina si creeaza iluzia optica de marire a spatiului. Pastrati nuantele inchise pentru pardoseala sau puteti continua cu paleta de culori deschise. De asemenea, pentru pereti in culori deschise va oferim mai multe optiuni pentru gresie, sau, si de ce nu, mozaic din sticla.

10. Accentuati un perete. Este modul ce mai simplu de a adauga un strop de culoare intr-o baie micuta. Puteti sa adaugati culoarea pe tot peretele sau doar pe o partea a acestuia. Aceasta tehnica va oferi un stil aparte baii, fara a o aglomera. Puteti sa adaugati accente de culoare prin mozaic de alta culoare – cum ar fi culoarea sau modelul gresiei, sau mozaic din sticla, din gama variata pe care o punem la dispozitie.